Expositie 'Een fascinerende nieuwe wereld'

Vanaf 30 november 2017 tot en met 25 februari 2018 is er een expositie in Museum Nagele.

'Een fascinerende nieuwe wereld' is een expositie rondom de thema`s Buitengewoon Noordoostpolder 75 jaar droog en 100 jaar Zuiderzeewet.

Tijdens deze thema-expositie is divers werk te zien van Gonny Geurts, Niels Blomberg, Pieter Hak, Jan Schilder, Lyda Rump, Frans van der Ven, Pat van Boeckel, Jasper Schep en Willem Hoogeveen. Het werk van deze kunstenaars bestaat o.a. uit schilderijen, foto`s, dichtbundels, tekeningen, lichtbakken, beeldhouwwerken en filmische installaties.

Willem Hoogeveen heeft daarnaast drie landschapskunstwerken voor het 75-jarig bestaan van de Noordoostpolder in het buitengebied van Nagele geplaatst. Het gaat om een werk dat feest symboliseert, een werk dat vissen - de vluchtelingen op het ontgonnen land - laat zien en het derde werk bestaat uit creatieve figuren met ideeën over de toekomst. Deze kunstwerken staan aan de toegangswegen naar Nagele: de Schokkerringweg, de Zuidwesterringweg en de Nagelerweg en zijn als buitenexpositie onderdeel van `Een fascinerende nieuwe wereld’.

Ook is het mogelijk om een workshop te volgen. Op 20 januari 2018 geeft kunstenares Gonny Geurts een workshop 'materie schilderen'. De polderklei is inspiratiebron voor het thema 'Sporen'. Voor deze workshop kunt u zich opgeven via info@museumnagele.nl

U bent van harte uitgenodigd naar de 'verhalen' van deze negen kunstenaars te komen kijken!

Entreeprijs:
Vrienden/Donateurs, sponsors en vrijwilligers van Museum Nagele gratis entree. Voor anderen geldt de reguliere entreeprijs.

Prijs: Reguliere entree. Deelname workshop € 35, inclusief materiaal.

Praktische informatie

Vanaf Donderdag 30 november 2017 tot en met Zondag 25 februari 2018

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Donderdag 13:00 17:00
Vrijdag 13:00 17:00
Zaterdag 13:00 17:00

Ring Model.NdtrcItem.HouseNumber
8308 AL, Nagele