Expositie 'Oog in oog'

Tentoonstelling
Vanaf 23 april presenteert Museum Schokland de expositie ‘Oog in Oog’, levensechte dieren uit de prehistorie. De expositie betreft een verzameling van het werk van Remie Bakker. Deze Rotterdamse kunstenaar wordt al jarenlang internationaal gewaardeerd vanwege zijn buitengewoon realistische reconstructies van prehistorische dieren. Met deze expositie staan bezoekers oog in oog met een holenbeer, wolharige neushoorn of sabeltandkat. Ook de enorme prehistorische bosolifant en zijn neefje van slechts 1 meter hoog, zijn present. Bijzonder is de Nothosaurus, miljoenen jaren geleden zwom deze in de Nederlandse wateren rond. De expositie zal t/m 3 september 2017 te zien zijn in Museum Schokland.

Remie Bakker
Remie Bakker maakte aan de hand van schaarse fossiele vondsten een reconstructie van dit roofzuchtig zeereptiel. Ook een reuzenalk is te bezichtigen. In de 19deeeuw werden bij IJsland de laatste reuzenalken door mensen uitgemoord. Een model op ware grootte geeft weer gezicht aan deze prachtige vogel. Bij Oog in Oog brengt paleokunstenaar Remie Bakker verloren dierenwerelden opnieuw tot leven. Het is een spannende expositie voor jong en oud en is te bezichtigen tot en met 3 september. Er komen tal van activiteiten (zowel inhoudelijk als recreatief) in het teken van deze expositie.

Paleokunstenaar
Al op jonge leeftijd raakt Remie Bakker gefascineerd door de natuur, verzamelt fossielen en maakt zijn eerste kleimodellen. Na studie aan de kunstacademie in Rotterdam en in het buitenland gaat hij zich specialiseren in het maken van reconstructies van uitgestorven diersoorten. Hierbij werkt hij samen met paleontologen en andere vakspecialisten uit binnen- en buitenland. Het resultaat mag er zijn. De diermodellen zijn bijna griezelig perfect, vrijwel levensecht. Soms vormen maar een paar fossiele botjes de basis voor een wetenschappelijk verantwoorde, levensechte visualisering. Een enorm karwei! Hij heeft meegewerkt aan tal van publicaties en exposeert veelvuldig in binnen- en buitenland. Zo konden in 2005 tijdens de WorldExpo in Japan ruim 6 miljoen bezoekers zijn werk bewonderen. Remie Bakker heeft in zijn vakgebied de absolute internationale top bereikt. Via zijn kunstwerken krijgt een breed publiek een goede indruk van het prehistorisch dierenrijk. De tentoonstelling in museum Schokland geeft een overzicht van het werk van dit Multi talent.

P. van der Lijn onderscheiding
Remie Bakker is een veelzijdig kunstenaar. Hij is zowel beeldhouwer als getalenteerd illustrator. Zijn tekeningen, illustraties en foto’s geven een beeld van uitgestorven diersoorten en lang vervlogen landschappen waarin ze leefden. Op zaterdag 22 april ontvangt Remie Bakker de nationale P. van der Lijn onderscheiding voor Nederlandse (amateur)geologie. De prijs is hem toegekend vanwege zijn grote bijdrage aan de wetenschap en het populariseren van de geologie voor een groot publiek.

Wanneer?

Vanaf Zondag 23 april 2017 tot Zondag 3 september 2017

Dag
Zondag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

Contactgegevens

Museum Schokland (werelderfgoed)

Middelbuurt 3
8319 AB Schokland

Middelbuurt Model.NdtrcItem.HouseNumber
8319 AB, Schokland