Golfclub Emmeloord

Golfclub Emmeloord heeft haar 9 holes par 74 baan op 25 september 2009 feestelijk geopend. Zes holes liggen op een Terp en drie liggen ernaast. Exact vijf jaar geleden werd al een 9 holes par 3 baan aangelegd en deze biedt nog altijd de mogelijkheid om het golfspel te leren in samenwerking met Golfschool Emmeloord. Er ligt een driving range van ruim 250 meter met een flink aantal overdekte afslagplaatsen. Gerard Jol, golf- en landschapsarchitect, heeft een baan ontworpen die echt uniek is in Nederland. Op 17 meter hoogte is er niet alleen een bijzonder uitzicht over het polderlandschap maar kan ook van een bijzondere baan worden genoten. Deze heeft enerzijds kenmerken van een links baan, waarbij de factor wind een grote rol speelt, maar ook van fraaie zandverstuivingen op de lager gelegen holes.

Casteleynsweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8305 AN, Emmeloord