Jubileum expositie bij Galerie de Paardenstal

Galerie de Paardenstal viert in 2018 haar 10 jarig bestaan met vier jubileum exposities. Een aantal kunstenaars die de afgelopen tien jaar bij Galerie de Paardenstal hebben geëxposeerd zullen hun nieuwe werk tonen. Ook zal er in de galerie en de beeldentuin weer kunst te zien zijn van kunstenaars die voor de eerste keer bij Galerie de Paardenstal gaan exposeren.

De eerste expositie is van 4 februari t/m 6 mei, met schilderijen van Doet Boersma en keramiek van Lei Hannen en Edith Madou. Ook wordt tijdens deze expositie wisselend werk getoond van andere vaste kunstenaars die aan de galerie zijn verbonden.
De feestelijke opening, in aanwezigheid van kunstenaars is op zondagmiddag 4 februari van 13.30 – 17.00 uur. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Milaike van Otterloo op viool.
Om 15.30 uur is er een presentatie en uitleg van Doet Boersma over haar nieuwe werk.

Doet Boersma
Doet woont en werkt in Leeuwarden en is naast schilder, artistiek leider en directeur van Kunstacademie Friesland. Zij is een expressieve colorist en landschapschilder. Ze schuwt ook de ingetogenheid niet en weet op een geheel eigen wijze de ruimte in haar schilderijen te vangen, van oneindig tot besloten. In galerie de Paardenstal heeft Doet na een periode van 10 jaar en diverse exposities en demonstraties een vaste groep “fans” opgebouwd. Ze exposeert opnieuw met haar zeer herkenbare werk maar laat ook een serie nieuwe werken zien uit haar nieuwe collectie met het thema “Fertile soil”. Dit gaat over de onzichtbare processen in de natuur, zoals de cycli, vruchtbaarheid, kleuren, zaden, wortels en vruchtbare aarde.

Lei Hannen
Lei woont en werkt in Echt (Limburg). Hij is autodidact en heeft veel gereisd en volgde inspirerende workshops bij keramisten in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Japan, Irak en Marokko. De toepassing van zijn keramiek is zeer veelzijdig. Hij is geïnspireerd door gebeurtenissen uit de omgeving, natuur, muziek, mens en dier. Hij maakt abstracte en figuratieve beelden en objecten, die af en toe worden gecombineerd met teksten en vaak volgens de zgn, “Raku” methode worden gestookt. Voor Lei Hannen is kunst vooral een bron van schoonheid, troost en vrijheid.

Edith Madou
Edith is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunst in Maastricht. Haar atelier is in Deventer en ze is geïnspireerd door alles wat met de zee heeft te maken. Haar keramische boten en vissen zijn kunstwerken die de verbeelding zijn van fantasieën en verhalen. Ze maakt gebruik van diverse keramische technieken waardoor ze in staat is om verschillende natuurlijke materialen na te bootsen zoals hout en ijs en ze combineert haar keramische objecten met andere materialen zoals touw, glas en textiel. Het werk van Edith Madou geniet nationale en internationale bekendheid.

Galerie de Paardenstal is te vinden aan de Noordermiddenweg 2-1 in Espel
Openingstijden: donderdag t/m zaterdag en de 1e, 3e en 5e zondag van de maand van 13.30 - 17.00 uur
Tijdens het tulpenfestival van 21 april t/m 6 mei zijn galerie en beeldentuin dagelijks geopend van 13.30 - 17.00 uur.
Voor verdere info zie www.galeriedepaardenstal.nl en facebook.com/galeriedepaardenstal

Praktische informatie

Vanaf Zondag 4 februari 2018 tot Zondag 6 mei 2018

Dag Van Tot
Donderdag 13:30 17:00
Vrijdag 13:30 17:00
Zaterdag 13:30 17:00

Noordermiddenweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8311 RA, Espel