Kunstinstallatie van Wies Noest

Kunstenaarsinitiatief stichting id11 heeft haar werkgebied verlegd van Delft naar de voormalige bloembollenboerderij aan het IJzerpad in Rutten.

Na het geschikt maken van de stal voor niet agrarische activiteiten en het creëren van een gastenverblijf willen we vanuit de boerderij met de stichting id11 onze activiteiten verder vorm geven en kunstenaars weer ruimte bieden om (nieuw) werk te realiseren en te presenteren in relatie tot de unieke omgeving die de Noordoostpolder biedt en/of de specifieke ruimte.

In het eerste half jaar van 2018 presenteren we maandelijkse nieuw of bestaand werk in de voormalige stal van onze boerderij. Het werk is voor publiek steeds te zien in het laatste weekend van de maand.

In januari is beeldend kunstenaar Wies Noest uitgenodigd. Wies Noest maakt kleurrijke opblaasbare sculpturen die door het landschap reizen. Haar sculpturen gaan een tijdelijke relatie aan met de ruimtelijkheid van een specifieke locatie of plek, de zichtbaarheid van de lijnen en vlakken, kleur, licht en beweging. In dit geval de boerderij en haar directe omgeving. De sculpturen van Wies Noest zijn vaak verlicht, waardoor een kleurrijk en verwonderend beeld ontstaat, juist in een donkere maand als januari.

Het werk van Wies Noest is, na een korte werkperiode op de boerderij, te zien op
zaterdag 27 januari van 13.00 – 17.00 uur en zondag 28 januari van 13.00 – 16.00 uur, met op zondag aansluitend de Moo Sessions. Wies Noest is zelf aanwezig om in gesprek te gaan over haar werk.

Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 27 januari 2018 13:00 17:00