Kunstroute langs het pionierspad

Maak een wandeltocht langs het langse afstandswandelpad, 'Het Pionierspad' door Flevoland. De route leidt in Noordoostpolder door het Voorsterbos.

In 2006 is de Kunstenaars Vereniging Flevoland begonnen met het realiseren van een bijzondere kunstroute, een route langs het lange afstandswandelpad, 'Het Pionierspad'. Elk jaar worden er nieuwe kunstwerken gerealiseerd.

Het bijzondere van de kunstroute is, dat de kunstwerken nauwelijks worden beheerd - ze worden min of meer met rust gelaten, overgeleverd aan de krachten van de natuur. De kunstwerken groeien daarmee terug in het verleden, want ze vervallen, raken overwoekerd en lijken ouder dan ze feitelijk zijn. Na verloop van tijd ontstaan er objecten waarvan niet met zekerheid is te zeggen uit welke tijd ze stammen of wat ze betekenen en waarvoor ze dienen - raadselachtige plaatsen.

Zwartemeerweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8317 PA, Kraggenburg