Tulpenfestival 2017

Varia
Vanwege de vroege bloei in 2017, is de tulpenroute volledig bewegwijzerd vanaf 10 april.

Vanaf half april begin mei staat Noordoostpolder weer in het teken van het Tulpenfestival. De tulpenroute in Noordoostpolder is de langste aaneengesloten route van Nederland. Het grootste deel van de in Nederland geteelde bloembollen worden hier gekweekt.

Het Tulpenfestival in 2017 is van 15 april tot 7 mei. In deze periode worden er naast de wandel-, fiets- en autoroutes langs de tulpenvelden vele activiteiten georganiseerd en zijn er diverse bedrijven te bezoeken.

Dit jaar tijdens het Tulpenfestival is langs de tulpenroute - aan de Noordermeerweg - bij Creil een tulpenschilderij van 6.000 vierkante meter te bewonderen. Het schilderij is geïnspireerd op Mondriaan.

Vanaf het Tulpenbelevingsveld zijn er helikoptervluchten over het het tulpenschilderij. Ook is er een uitkijktoren vanaf waar het schilderij goed te bekijken en te fotograferen is.

Het tulpenschilderij past goed in het nationale thema: 'Van Mondriaan tot Dutch Design'. Daarnaast ziet het landschap van Noordoostpolder er vanuit de lucht uit als een Mondriaan.

De tijd waarop de tulpen exact bloeien is afhankelijk van het weer, houdt u voor een update de website in de gaten.

Er zijn vroege en late tulpensoorten en daardoor staan er vanaf half april langs de route steeds velden in bloei. 

Tijdens het Tulpenfestival zijn er speciale fietsroutes, wandeltochten en koetsentochten langs de bollenvelden uitgezet. De autoroute komt ook langs het Tulpenbelevingsveld en het tulpeninformatiecentrum. Tevens zijn er prachtige open tuinen. Profytodsd is hoofdsponsor van het Tulpenfestival.

Wanneer?

Vanaf Zaterdag 15 april 2017 tot en met Zondag 7 mei 2017

Dag
Zondag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

* Onder voorbehoud van tulpenbloei.

Contactgegevens

Creilerpad Model.NdtrcItem.HouseNumber
8312 PS, Creil

Extra informatie

Doelgroep
groepen Ja
gezinnen Ja
volwassenen Ja
senioren Ja