Zandsculptuur route in het Kuinderbos

Wandeltocht
Een nieuwe (tijdelijke) wandelroute is geopend in het Kuinderbos onder de naam Zandsculptuur route. Deze route van circa tweeënhalve kilometer lang brengt u door het Kuinderbos langs een aantal zandsculpturen die gemaakt zijn in kuubskisten van woudzand wat gewonnen is in het schoterveld tbv natuurontwikkeling.

De sculpturen zijn gemaakt in het teken van 75 jaar Noordoostpolder. In acht kisten langs de route zijn een aantal onderdelen van de geschiedenis van de Noordoostpolder uitgebeeld. Zo wordt u op een kunstzinnige wijze geïnformeerd over hoe dit mooie stukje polderlandschap mogelijk is gemaakt. Een mooie landkaart in zand, de Urkers vissers, het dichten van het laatste gat in de dijk, de vondsten na de drooglegging, de greppelgravers voor de ontwatering, de mechanisatie, architectuur en het eiland schokland. De route is goed begaanbaar voor jong en oud en tussen de sculpturen door kunt u genieten van al het moois dat het Kuinderbos u te bieden heeft. U komt onder andere langs het grote ven een idyllisch plekje midden in het bos.

De route is bereikbaar met de auto en kunt u vinden vlak naast Schoterweg 5 te Bant. Vanuit Emmeloord bevind het startpunt zich aan de linkerzijde van de Schoterweg net voor Manege Noordoostpolder. Bij het startpunt is er parkeergelegenheid en de route wordt gemarkeerd door rode palen. Het startpunt is tevens het einde van de wandelroute. De wandelroute zal beschikbaar zijn zolang de sculpturen de weersomstandigheden weten te doorstaan.

Wanneer?

Vanaf Maandag 17 juli 2017 tot Donderdag 31 augustus 2017

Dag
Zondag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

Contactgegevens

Kuinderbos

Hopweg 21
8314 PX Bant
T 06 21295987

Hopweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8314 PX, Bant