Pioneer Run 'Festival Edition' trekt meer dan 225 deelnemers

maandag 10 juli 2017

De eerste editie van de Pioneer Run is een onverdeeld succes gebleken. Meer dan 225 deelnemers trotseerden deze obstacle run, georganiseerd door De Strandhoeve op en om het terrein van het festival NOPPOP. Het parcours lag door het natuurgebied Schoterveld bij het Kuinderbos, met zand, water, bos en natuurlijk de bijzondere obstakels die daar opgesteld stonden. Enkele reacties van de deelnemers: “Geweldige run, fantastische obstakels!”, “Wat een vette uitdaging” en natuurlijk: “Dit belooft wat voor de volgende editie”.

Samen de uitdaging overwinnen
Na een energieke warming up gingen de 'pioniers' van start.  Er werd in drie startgroepen gestart zodat het parcours door iedereen op eigen tempo kon worden genomen. Bij een obstacle run gaat het niet om de snelheid; maar om het doen: het overwinnen van de hindernissen. Teamwork is daarbij van groot belang want niet alle obstakels waren makkelijk alléén te verslaan. Met name het 4 meter hoge klimrek, de water-tonnenhindernis, de modderbak met het Brandweerkorps Kuinre en natuurlijk de zandduinen werden als erg uitdagend ervaren. Onder kletsnatte begeleiding van het Brandweerkorps Creil kwamen de renners over de finish.

Veiligheid voorop
De organisatie is zeer tevreden met het verloop van deze Pioneer Run. Veiligheid is hierbij altijd erg belangrijk. Hiertoe zijn de obstakels na het opbouwen getest door Stichting Survival Vollenhove. Ook werden de deelnemers, naast de marshalls bij de obstakels, bij de waterhindernissen bijgestaan door duikers van Duikvereniging de Zeewolf. In het bijzonder dankt de organisatie Scouting Emmeloord, EHBO, Staatsbosbeheer, Van der Wiel, NOPPOP en alle andere vrijwilligers en betrokkenen bij deze fantastische eerste editie van de Pioneer Run!

Fotocredits : Babs Hogeveen