Start schoolproject Geografische Mondriaan

donderdag 28 september 2017

Op woensdag 27 september begint CBS ’T Kompas uit Emmeloord aan het schoolproject Geografische Mondriaan met een toneelstuk. De school staat drie weken lang bol van activiteiten over de 75-jarige Noordoostpolder en Mondriaan.

Naast het bestaande lesprogramma van Geografische Mondriaan, gaat groep 7 aan de slag met het versieren van houten panelen om de binnentuin van de Talmahof in Emmeloord op te vrolijken. Deze panelen zijn geschonken door Staatsbosbeheer en worden in samenwerking met Stichting Benefiet voor Nop half maart 2018 geplaatst. Groep 8 gaat de bewegwijzering in het Kuinderbos beschilderen in Mondriaanstijl.

Samenwerking

In samenwerking met gemeente Noordoostpolder wordt dit basisschoolproject aangeboden aan al het (speciaal) basisonderwijs in de Noordoostpolder. CBS ’T Kompas is de eerste school die officieel start met Geografische Mondriaan. In de loop van het schooljaar 2017-2018 starten nog 14 basisscholen. Basisscholen kunnen zich nog steeds aanmelden via info@geografischemondriaan.nl

Bijzondere geschiedenis

Stichting Geografische Mondriaan heeft dit schoolproject ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met de bijzondere geschiedenis van de Noordoostpolder. Daarnaast willen ze de creativiteit naar een hoger niveau tillen. De link met Mondriaan en de polder is snel gelegd als je van bovenaf naar de Noordoostpolder kijkt met haar akkers en rechte wegen. Er worden foto’s gemaakt tijdens het hele project, waarvan gebruik kan worden gemaakt.

Contactpersonen Geografische Mondriaan
Chantelle Buijtendijk 0653614636
Marleen Smit 0623090953

CBS ’T Kompas, Dhr J.H. Kloosterman (directeur)