Viering Noordoostpolder 75 jaar droog

dinsdag 10 oktober 2017

EMMELOORD Met een Blaasestafette in het centrum van Emmeloord lieten de amateur muziekverenigingen uit de Noordoostpolder zaterdag van zich horen.

Foto: Reina Halman fotografie

Anne Kroes gaf op het carillon van de Poldertoren de opmaat van het muziekfestijn dat enige vrolijkheid bracht in de troosteloosheid van de natte en druilerige zaterdagmiddag. De grote finale was aan het einde van de middag in de Beurszaal van ‘t Voorhuys, waar de première klonk van het speciaal voor de viering van ’75 jaar droog’ van de Noordoostpolder door Geert Jan Kroon gecomponeerde muziekstuk ‘From the Sea’. De deelnemende verenigingen waren slagwerkgroep Espel, CanBesSo en de orkesten FBCR, MFO, De Zeeschelp, Echo der Golven en Flevo Brass. De Blaasestafette was de afsluiting van verschillende programma’s van het Cultuurbedrijf in het kader van de viering ’75 jaar droog’ en was tegelijk een onderdeel van de feestelijke opening van het nieuwe seizoen van Theater ’t Voorhuys.

Bron: de Noordoostpolder