Avontuurlijke speurtocht

Ga op pad met deze avontuurlijke speurtocht. Tijdens deze speurtocht herbeleefd u de unieke historie van Henric de Crane (Heer van Kuinre) 

EEN UNIEKE VONDST…
Na de drooglegging van de Noordoostpolder is er een unieke vondst gedaan. Vlakbij het plaatsje Kuinre zijn de resten gevonden van de burcht van roofridder Henric de Crane. Later zijn ook de resten van een tweede burcht ontdekt.

Het gebied waar deze heer van Kuinre en zijn opvolgers heersten bestrijkt de hele Noordoostpolder dat toen nog Zuiderzee was, met aan de ene kant de eilanden Urk en Emmeloord (tegenwoordig Schokland) en aan de andere kant het havenplaatsje Kuinre.

Restaurant De Wipkip met Camping Craneburcht ligt precies tussen de twee burchten in en is een prima startlocatie voor een uitje met collega’s, vrienden of familie.

Door vanaf het restaurant de speurtocht te doen en de raadselachtige opdrachten uit te voeren kunnen onze gasten de unieke historie van de Noordoostpolder rondom de burcht van Henric de Crane herbeleven. Door middel van een stripverhaal, ook verkrijgbaar in boekvorm, wordt heel zichtbaar wat deze ‘Heren’ , of beter gezegd ‘piraten’, allemaal in dit gebied hebben uitgespookt.

De speurtocht is af te halen tijdens openingstijden van het restaurant. Kijk voor de openingstijden hier.

Kuinderweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8315 PX, Luttelgeest