Boekenweek in Noordoostpolder

Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Tussen zaterdag 23 en zondag 31 maart 2019 is het tijd staat zij in het middelpunt van de belangstelling tijdens de Boekenweek met het thema ‘De moeder de vrouw’. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Het Boekenweekessay geschreven door Murat Isik en het Boekenweekgeschenk van de hand van Jan Siebelink zijn verkrijgbaar bij de officiële boekhandels.

In het kader van de Boekenweek organiseren Boekhandel Marsman, FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, het nieuwsblad De Noordoostpolder en het Emelwerda College op 25 maart het traditionele (want 23e) Boekenweekdictee. Na het Dictee volgt een lezing van Simone van der Vlugt.
Simone van der Vlugt is een van Nederlands grote thrillerschrijfsters. Ze is onder meer bekend van De Reünie, Schaduwzuster en Herfstlied. Van haar thrillers werden in totaal twee miljoen exemplaren verkocht. Daarnaast schreef Simone van der Vlugt een groot aantal jeugdboeken plus diverse historische romans: Jacoba, dochter van Holland, een geromantiseerd op feiten gebaseerd verhaal over het leven van Jacoba van Beieren of Nachtblauw over een 17e-eeuwse jonge vrouw die in een Delftse leert hoe Delfts Blauw wordt vervaardigd.

Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar bij FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder (tel. 088 008 0730), Boekhandel Marsman (tel. 612913) en Theater ’t Voorhuys. Maandag 25 maart zijn er mogelijk nog kaarten verkrijgbaar aan de kassa van het theater. De lezing start om 20.30 uur en duurt een uur, waarna de uitslag van het Boekenweekdictee bekend gemaakt wordt.

Praktische informatie

Vanaf Zaterdag 23 maart 2019 tot en met Zondag 31 maart 2019

Dag Van Tot
Maandag 10:00 17:00

Harmen Visserplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
8302 BW, Emmeloord