Buitendag Noordoostpolder op 2e paasdag

Traditiegetrouw organiseert Staatsbosbeheer samen met Lionsclub Noordoostpolder op Tweede Paasdag de 8ste editie van de ‘Noordoostpolder Buitendag’.
De dag vind plaats op 22 april, in het Kuinderbos bij Natuurkampeerterrein de Veenkuil aan de Hopweg 21 in Bant. Iedereen is welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Ook dit jaar is het weer een echte familiedag, waarbij van alles te zien en te beleven is, voor jong en oud. De toegangsprijs voor kinderen tot en met 12 jaar is € 2,50 en voor volwassenen € 4,50 .
Check www.buitendagnop.nl

Ook dit jaar slaan de Ridders van de IJssel op Tweede Paasdag hun middeleeuws kampement op in het Kuinderbos. Waarbij zij strijden tijdens spectaculaire battles om de hand van de jonkvrouw. Dit jaar zullen er wedstrijden hout slepen met paarden plaats vinden. En natuurlijk is de ATB-route door het bos weer aangelegd.

Voor de kinderen is er weer een uitgebreid programma van activiteiten. De paashaas huppelt rond en helpt bij het zoeken naar chocolade eieren, het timmeren van nestkastjes, het Kabouterpad en springen op de springkussens. Voor de grotere jeugd zijn er ook tal van activiteiten: de klimtoren, het rijden van de hindernisbaan met een kleine tractor en nieuw is het surfkleed of ook wel bekend als vliegend tapijt, nieuwsgierig ……….. ? En voor jong en oud is er de excursie met de boswachter, een tochtje maken in een huifkar en de demonstraties met politiehonden.

De ‘Noordoostpolder Buitendag’ maakt duidelijk dat de natuur van Staatsbosbeheer niet alleen is om naar te kijken, maar vooral om in te lopen, te fietsen, te spelen en om op avontuur te gaan. Waarbij de Lionsclub Noordoostpolder al 8 jaar de partner is van Staatsbosbeheer in de organisatie van deze familiedag.

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, het parkeren. Op 150 meter afstand is een parkeergelegenheid voor 400 auto’s en langs het Schoterpad een parkeergelegenheid voor 300 auto’s. Van hieruit wordt u met een bolderwagen naar het festivalterrein gebracht en gehaald. Let op! De Hopweg ter hoogte van het Natuurkampeerterrein de Veenkuil is eenrichtingsverkeer, dus inrijden vanaf Kuinre.

Maandag 22 april 2019 Vanaf 10:00 tot en met 16:00

Hopweg Model.NdtrcItem.HouseNumber