De Goldhoorn Gardens

De Goldhoorn Gardens gelegen op een unieke locatie in de Noordoostpolder. Met de Goldhoorn Gardens is het mogelijk te proeven van het authentieke landelijke landleven. Liefhebbers van tuinen en het Engelse landleven kunnen hun hart ophalen. 

De Goldhoorn Gardens biedt een verrassende Engelse tuin van maar liefst 4000 vierkante meter. De tuin wordt gekenmerkt met golvende lijnen en idyllische plekjes.

Er wordt van alles georganiseerd op De Goldhoorn Gardens. Workshops, presentaties, High Tea, vergaderingen, speciale tuindagen.

Deze tuin is een tuin met sfeer opgedeeld in verschillende compartimenten.
Elke hoek is benut tot in het kleinste detail. Een weelderige begroeiing van blad en bloem vormen geven de tuin een romantische look.

Langs de oprit met buxusbollen waar mooie doorkijkjes zijn richting landschap komt men in de voortuin met verschillende borders op kleur. Het pad voert verder door een beukenberceau met doorkijk naar het landschap. Om van het weidse landschap te genieten is er een gras pad achter de boomsingel gecreëerd waarin het voorjaar duizenden tulpen staan te bloeien en wat tevens een tulpenpluk tuin is geworden.

De grote vijver is een heerlijk rustpunt. Een romantische boogbrug begroeit met Wisteria verbindt de oevers waarlangs grote groepen planten staan. Op uitnodigende zitjes kunt u, vergezeld van het geluid van de waterval op de achtergrond, volop genieten van al dat moois om u heen. In de stilte tuin staan twee uitnodigende ligstoelen te lonken waar men volop kan genieten van de rust.

Verspreid door de tuin vormen Taxus- Beuk- Lonicera en Klimophagen het decor. In één van de borders is een raster geplaatst waarlangs verschillende rozen en clematissen groeien. De duizenden bloeiende bollen zorgen in het voorjaar voor veel kleur.

Het gedeeltelijk overdekte terras met de sierdruif Vitis coignetiae bij de entree wordt omgeven door een halfronde hoge muur en pilaren met bogen die begroeid zijn met rozen en clematissen. In dit behaaglijke terras zijn een aantal vakken op eigentijdse wijze met planten ingedeeld. In deze tuin krijgt U een impressie van de aangename harmonie die er in deze natuurlijke tuin heerst tussen een uitgekiend ontwerp, en de met zorg gekozen bloem, bladvormen en grote groepen beplanting.

Bij een bezoek aan de tuin wordt er voor thee en koffie gezorgd. Lunches worden er op afspraak geserveerd. Parkeergelegenheden zijn er in overvloed. Bij slecht weer kan er gebruik gemaakt worden van de ontvangstruimte. Het ontvangen van grote groepen t/m 50 personen is geen enkel probleem.

Kijk voor de exacte openingstijden op de website: www.goldhoorngardens.nl

Praktische informatie

Zien, Doen & Beleven
Rondleidingen Ja

Vanaf Dinsdag 14 april 2020 tot en met Donderdag 1 oktober 2020

Dag
Zondag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

* Open tussen 14 april t/m 1 oktober op afspraak. Open tijdens tulpenroute van 14 april t/m 5 mei van 10.00 uur t/m 17.00 uur. Open weekend 6 en 7 juni van 10.00 uur t/m 17.00 uur. Open weekend 15 en 16 augustus van 10.00 t/m 17.00 uur. Groepen altijd op afspraak.