De Stekkentuin

De Stekkentuin van Wies Voesten te Espel

De Stekkentuin in Espel is een bijzondere boerderijtuin waar bladkleur, -vorm en -structuur een belangrijke rol spelen: door gebruik te maken van rood-, grijs- en bontbladige planten, heesters en bomen is hier een tuin gecreëerd, die vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst blijft boeien, ook zonder bloei.

Het wintergroene blad van de diverse Cyclamen variëteiten, gevolgd door honderden Helleborussen en de opvallende bloei van vele Corydalissen zorgen tezamen al vroeg voor een kleurrijk voorjaar.

In de 55 meter lange bollenborder staan ruim 200 verschillende soorten Narcissen, aangevuld met Sneeuwklokjes, Iris reticulata, Anemone blanda en vele Muscari (Blauwe Druifjes) variëteiten.

In april/mei komt de Hosta Walk met 300 verschillende soorten tot leven.
Deze border is aangevuld met vele Brunnera’s, Varens en Hortensia’s, die men ook in een speciale Hortensia border vindt.
Al wandelend kan men genieten van een Sedum verzameling, van een distel/stekel veld met vele verschillende soorten en van een stokrozen collectie bestaande uit ruim 150 planten. Ook de herfstbloeiers, w.o. anemonen, zilverkaarsen, asters, siergrassen etc. ontbreken hier niet. Vanwege de wind vindt men in alle borders vele mooie en vaak bijzondere bodembedekkers, maar ook stevige middelgrote en hoge bladplanten. In het gazon ligt, gedeeltelijk verzonken, een ovale vijver met een symmetrische herfstborder.

Op het erf staan stekken uit eigen tuin, waar plantenliefhebbers graag mogen rondstruinen en soms net die ene plant vinden, waar ze al lang naar op zoek waren.

Openingstijden:
-- 1 maart tot 1 oktober: elke vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur
-- Alle andere dagen op afspraak, ook ’s avonds.
-- Groepen alleen op afspraak.

Open dagen/weekenden
** Helleborusdagen in maart
** Tulpenroute met Tuinenroute in april/mei
** ‘Tuinieren in Flevoland’ in juni i.s.m. drie andere tuinen in de buurt
** Stokrozen- en Hortensia dagen in juli i.s.m. twee kwekerijen in de buurt.
** ‘Kleurrijke Poldertuinen Vol Geur’ in augustus i.s.m. drie tuinen in de buurt

Praktische informatie

Huisdieren
Huisdieren Huisdieren niet toegestaan
Zien, Doen & Beleven
Productverkoop/museumshop Ja
Vervoer
Eigen parkeerterrein Ja
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja
Prijs
volwassenen 3.00
groepen volwassenen 3.00
senioren 3.00
mindervaliden 3.00
Voorzieningen gehandicapten
Toelichting toegankelijkheid De tuin is niet rolstoel-vriendelijk

* Openingstijden: -- 1 maart tot 1 oktober: elke vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur -- Alle andere dagen op afspraak, ook ’s avonds. -- Groepen alleen op afspraak. Open dagen/weekenden ** Helleborusdagen in maart ** Tulpenroute met Tuinenroute in april/mei ** ‘Tuinieren in Flevoland’ in juni i.s.m. drie andere tuinen in de buurt ** Stokrozen- en Hortensia dagen in juli i.s.m. twee kwekerijen in de buurt. ** ‘Kleurrijke Poldertuinen Vol Geur’ in augustus i.s.m. drie tuinen in de buurt