De Tuinen van Lipkje Schat

Vanaf 1988 zijn op een oppervlakte van ca. 3500 m² negen sfeervolle tuinen gerealiseerd. Deze worden omzoomd door beukenhagen, afgewisseld met schaduwpartijen en ruimtelijke delen. De tuinen zijn eigenhandig vorm gegeven en grotendeels zelf aangelegd.

Alle delen hebben een divers karakter en kleurenschema, ze vloeien harmonieus in elkaar over en vormen één samenhangend geheel.

Een rondwandeling voert u langs schaduwrijke delen, vijvertuinen, kleurrijke weelderige borders, terrassen en priëlen.
Om de weidsheid van het omringende landschap ook in de tuin te behouden zijn er perfecte zichtlijnen en mooie doorkijkjes gemaakt.

Vanaf het vroege voorjaar tot ver in mei is de tuin met de vrolijke kleuren van de tienduizenden bloembollen tussen het prille groen een aangename verrassing. Vrijwel alle bollensoorten die op deze kleigrond willen groeien zijn hier in de loop der jaren aangeplant.

Later in het seizoen bloeien de geurende rozen en clematissen in diverse kleuren en soorten en een grote verscheidenheid aan vaste planten. Bloembollen, siergrassen en éénjarigen vervolmaken dan
het geheel.

Ze zijn o.a. te vinden in een grote dubbele border in het lila/roze/ paars/witte spectrum, in een experimentele rode border en een blauwe tuin. Sommige delen zijn in subtiele kleurnuances ingericht maar de uitdaging in abrikoos/oranje tinten wordt ook niet uit de weg gegaan. Onder hoge bomen en struiken heeft een diversiteit aan schaduwplanten een plek gekregen.