Expositie Aarde

Galerie de Paardenstal viert in 2018 haar 10 jarig bestaan met vier jubileum exposities. Een aantal kunstenaars die de afgelopen tien jaar bij Galerie de Paardenstal hebben geëxposeerd zullen hun nieuwe werk tonen. Ook zal er in de galerie en de beeldentuin weer kunst te zien zijn van kunstenaars die voor de eerste keer bij Galerie de Paardenstal exposeren.

De tweede expositie met de titel “Aarde” is van 10 mei t/m 5 augustus met schilderijen en beelden van Jenny Verplanke, schilderijen van Ini Gerink en beelden in brons en keramiek van Hanneke van den Bergh.
De feestelijke opening, in aanwezigheid van kunstenaars is op zondagmiddag 13 mei van 13.30 – 17.00 uur. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Milaike van Otterloo op viool.

Jenny Verplanke
Jenny woont en werkt in het Belgische Houtave en is afgestudeerd aan de Academie in Brugge en zij schildert gedreven door emotie. Haar stijl is het beste te omschrijven als lyrisch abstract en zij maakt gebruik van allerlei materie die ze in- en op de verf aanbrengt en waarmee ze wil uitdrukken wat haar bezig houdt. Dit zijn vooral de ervaringen van vele jaren reizen door allerlei landen waar ze werkt met getraumatiseerde kinderen via de Stichting “Art for All”. Ze schildert in sobere aardse kleuren met hier en daar een felgekleurde toets. Ook maakt ze beelden in brons en mixed media. Het zijn menselijke figuren die net als haar schilderijen een diepe emotie weerspiegelen. Alle onnodige details zijn weggelaten en het is de lichaamstaal die het verhaal vertelt wat Jenny ons wil meegeven.

Ini Gerink
Ini woont en werkt in het Twentse Diepenheim. In haar schilderijen staat de mens centraal. De informatie over de omgeving is tot het noodzakelijke beperkt. Haar werk is vaak gelaagd met doorwerkte delen bestaande uit dunne verflagen in een beperkt kleurenpalet en met zichtbare houtskool lijnen. Sinds 2013 schildert Ini ook regelmatig op oude dekzeilen en tentdoek. Foto’s liggen vaak ten grondslag aan het geschilderde maar zijn geen letterlijke verwerking van de beelden. Zij schildert o.a. vrouwportretten en een serie “mankracht “ van mannen die met de schop aan de ontginning van de polder werken.

Hanneke van den Bergh
Hanneke woont en werkt in Wageningen en is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende vorming in Amersfoort en de academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Zij maakt beelden in keramiek en brons en deze hebben de mens als inspiratiebron. Het zijn vaak figuren die geïnspireerd zijn op de Noorse en Griekse mythologie. Het gaat bij haar beelden om leven, kwetsbaarheid, beperkingen en gebondenheid. Hanneke beheerst ook zelf de kunst van het brons gieten. In de galerie wordt vooral haar keramische werk getoond en in de beeldentuin staan een aantal bronzen beelden van haar hand.

Galerie de Paardenstal is te vinden aan de Noordermiddenweg 2-1 in Espel
Openingstijden: donderdag t/m zaterdag en de 1e, 3e en 5e zondag van de maand van 13.30 - 17.00 uur
Voor verdere info zie www.galeriedepaardenstal.nl en facebook.com/galeriedepaardenstal

Praktische informatie

Vanaf Donderdag 10 mei 2018 tot Zondag 5 augustus 2018

Dag Van Tot
Donderdag 13:30 17:00
Vrijdag 13:30 17:00
Zaterdag 13:30 17:00

* Tevens geopend op de 1e, 3e en 5e zondag van de maand van 13.30 - 17.00 uur

Noordermiddenweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8311 RA, Espel