Expositie “Nazomer”

Galerie de Paardenstal viert in 2018 haar 10 jarig bestaan met vier jubileum exposities. Een aantal kunstenaars die de afgelopen tien jaar bij Galerie de Paardenstal hebben geëxposeerd zullen hun nieuwe werk tonen. Ook zal er in de galerie en de beeldentuin weer kunst te zien zijn van kunstenaars die voor de eerste keer bij Galerie de Paardenstal exposeren.
De derde expositie met de titel “Nazomer” is van 19 augustus t/m 13 oktober met schilderijen en beelden van Yvon van Wordragen en schilderijen van Gerard Galema.

Yvon van Wordragen
Yvon is een beeldend kunstenaar die zich van jongs af aan al bezig houdt met vormgeving. Zij is begonnen met schilderen en is zich later ook gaan toeleggen op het maken van bronzen beelden. Zij woont en werkt in Velp en exposeert succesvol in binnen- en buitenland. Haar schilderijen vallen in eerste instantie op door het kleurgebruik. Mensen zijn haar grote inspiratiebron en dan vooral vrouwen. Deze zijn geplaatst in een abstracte omgeving waardoor het schilderij een bepaalde spanning krijgt die de toeschouwer uitdaagt een eigen beeld te gaan vormen.
Ook in haar bronzen beelden vormen vrouwen het hoofdthema en probeert zij deze herkenbare emoties mee te geven. Vaak zijn het lange sierlijke, statige vrouwfiguren, zwierig en vrolijk, als gingen zij dansend door het leven, soms ook ingetogen, verstild en in zichzelf gekeerd maar elk met hun eigen charmes. De spanning wordt nog extra opgebouwd door de wat ruwe toets en soms door het gebruik van verschillende structuren, die al in de was worden verwerkt. Ook maakt ze graag beelden van kinderen en van dieren en werkt ze in opdracht. Werken vanuit hart en intuïtie is haar uitgangspunt.

Gerard Galema
Gerard woont in het Friese Wjelsryp en hij is sinds 2004 werkzaam als beeldend kunstenaar. Zijn werk valt te duiden als abstract expressionistisch. Zijn schilderijen zijn kleurrijk maar anderzijds ook ingetogen van aard. Zo is er altijd sprake van het zoeken naar het grote gebaar en tegelijkertijd een oriëntatie op een meer minimalistische insteek. Op het eerste gezicht lijken de composities vanzelfsprekend maar bij nadere beschouwing valt een subtiele gelaagdheid en diepgang op die zo kenmerkend is voor zijn werk. Zijn schilderijen zijn spontaan en associatief van opzet, zijn dagelijkse indrukken worden getransformeerd tot abstracte beelden, welke hij vastlegt op doek. Met dit dynamische spel van vorm en kleur schept Gerard een kader waarbinnen de toeschouwer zijn fantasie de vrije loop kan laten.

Galerie de Paardenstal is te vinden aan de Noordermiddenweg 2-1 in Espel
Openingstijden: donderdag t/m zaterdag en de 1e, 3e en 5e zondag van de maand van 13.30 - 17.00 uur
Voor verdere info zie www.galeriedepaardenstal.nl en facebook.com/galeriedepaardenstal

Praktische informatie

Vanaf Zondag 19 augustus 2018 tot Zaterdag 13 oktober 2018

Dag Van Tot
Donderdag 13:30 17:00
Vrijdag 13:30 17:00
Zaterdag 13:30 17:00

Noordermiddenweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8311 RA, Espel