Festival Via Musica

Festival Via Musica reist met Goethe door de Noordoostpolder
Zaterdag 8 augustus 2020, van 10:00-17:00 in Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg en Ens


Het is heel lang spannend geweest, maar Via Musica kan in augustus toch doorgaan. Het jaarlijkse festival klassieke muziek heeft dit jaar een bijzonder thema: bij de hele programmering hebben we ons laten inspireren door de dichter Goethe. Muziek geschreven door tijdgenoten, zoals Beethoven, maar ook muziek waar hij bijzonder van hield, zoals Bach, muziek op het oude verhaal Reynaard de Vos, dat Goethe als kind hoorde en later zelf als verhaal bewerkte en muziek uit de Italiaanse renaissance die hij op een reis naar Italië hoorde. Goethe was ook natuuronderzoeker en zijn idee over de oerplant inspireerde in het begin van de 20e eeuw de componist Webern.

De tour start om 10:00 in de Hoeksteen in Emmeloord met Apollo Ensemble (Bach) en voert daarna naar de voormalige kerk in Ens waar het Duitse Dianthus strijktrio speelt (Beethoven /Webern), naar de RK kerk Marknesse waar Capella Sancta Maria Italiaanse kerkmuziek uit de renaissance zingt en zijn we te gast in de fruitschuur van de fam. Van de Graaff aan het Hertenpad 12 in Kraggenburg, waar het ensemble Aventure een Middeleeuwse versie van Reynaard de Vos zal uitvoeren.

De tour kan natuurlijk met de auto gemaakt worden, maar met mooi weer is het natuurlijk erg leuk om te fietsen.
Vanwege de RIVM-regels is het verplicht om van te voren een kaartje te kopen. Ook is het aantal beschikbare kaarten beperkt. Voor wie liever niet meereist, maar wel graag zou luisteren: je kunt ook een kaartje kopen om thuis via TV of computer de live-streaming te volgen.

Meer informatie: www.festivalviamusica.nl / info@festivalviamusica.nl / 0320-227718

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 35.00 p.p
€ 30.00 streaming

Zaterdag 8 augustus 2020 Vanaf 10:00 tot en met 17:00