Fietsroute Vergane schepenroute op fietsknooppunten 9 km

Dat de Noordoostpolder een vruchtbare bodem heeft, kun je wel zeggen. In het voorjaar tref je de bollenvelden met prachtige tulpen en in de zomer kun je goed kersen eten en appels en peren plukken. Maar er is meer met de zeebodem. Een groot deel van de historie van de Noordoostpolder ligt namelijk in de bodem van de zee. Zo zijn er onder andere vele schepen vergaan en verborgen.

Met de vergane schepenroute kun je goed ervaren dat de Noordoostpolder een ingepolderd gebied is. De wrakkenpalen geven aan waar vroeger schepen zijn vergaan. Sommige van die schepen liggen nog steeds in de grond begraven.

De route start op UNESCO Werelderfgoed Schokland. Van daaruit fietst u een rondje om het voormalige eiland. Tijdens de fietsroute kunt u goed het hoogteverschil ervaren tussen Schokland en de omgeving en zien dat Schokland vroeger een eiland was.


Startpunt: Schokland

Knooppunten: 61-21-87-37-75-47-61

Bij de VVV informatie-punten is een gratis Toeristische Recreatiekaart te verkrijgen met daarop alle fietsknooppunten van Noordoostpolder en omstreken.

Praktische informatie

Tocht/Route
Afstand 9
Route kenmerken Fietsknooppuntenroute,Van A naar A

Middelbuurt Model.NdtrcItem.HouseNumber
8319 AB, Schokland