Galerie en Beeldentuin Klein Afrika

De Beeldentuin
In de galerie en beeldentuin treft u een zeer ruime collectie aan van stenen beelden uit Zimbabwe, van traditioneel Afrikaanse tot modern en abstract.

De Galerie
In de galerie vindt u tevens schilderijen, houtsnijwerk, batiks en diverse muziekinstrumenten uit diverse Afrikaanse landen. U zult verrast zijn door het aantal beelden en de diversiteit van onze collectie.

In 2012 hadden we een heel mooi uitzicht. De tulpen stonden met pasen prachtig te bloeien op de achtergrond. Dit is elk jaar wisselend. Dit geeft de tuin ook elk jaar weer een ander gezicht.

Workshops Beeldhouwen
Elke zomer nodigen wij een ervaren Zimbabwaanse beeldhouwer uit. Hij is dan 3 maanden bij ons en verzorgt workshops en toont zijn eigen kunst wat dan ook te koop is.
Voor en na deze 3 maanden kunnen mensen ook bij ons beeldhouwen. Maar dan alleen om de 2 weken op woensdag.

Workshops werken met Afrikaanse stoffen
Sietske Rook heeft net een reis naar Ghana achter de rug. Zij heeft daar verschillende projecten bezocht en ook gekeken naar allerlei Afrikaanse stoffen en kralen. Voor de workshops zocht ze naar typische Afrikaanse stoffen die hier dan weer gebruikt kunnen worden voor het maken van kussentjes,quilts, blouses, tassen, enz. Echt fair trade ingekocht dus. 

Meer informatie is te vinden op de website.

Praktische informatie

Lidmaatschappen
Lid VVV Ja

Uiterdijkenweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8316 RS, Marknesse