Happen & Trappen op de bodem van de zee

Happen en Trappen is dé ideale combinatie van sportief bezig zijn en culinair genieten. Een schitterende fietsroute door Noordoostpolder, waarbij per route vijf restaurants zich gastvrij aan u presenteren. U bent de hele dag aan het genieten van de mooie natuur en heerlijke gerechten bij de verschillende horeca. Een dagje Happen en Trappen duurt ongeveer van 10.00 tot 18.00!

Voor 38,50 euro wordt alles verzorgd: een goed begin met koffie en een lekkere verrassing, een duidelijke route, gereserveerde plaatsen en een heerlijk 4-gangen diner. U hoeft slechts de consumpties nog af te rekenen. Reserveren kan online via de website.

Op de bodem van de zee - 55 km


Ooit had de zee hier vrij spel, maar die tijd ligt ver achter ons. Het water is getemd en heeft plaats gemaakt voor de o zo Nederlandse polder. Maak kennis met de Noordoostpolder, op de bodem van de zee…

Bijzondere burcht
We beginnen de dag 4 meter onder NAP in Emmeloord. Van daaruit vertrekken we over de polder, met ruime vergezichten alom, naar Luttelgeest en daarna Kuinre. Intussen maken we kennis met de Kuinderburcht, die al in de 12e eeuw als een beschermend baken boven het landschap uittorende. De fundamenten zijn gereconstrueerd en een bezoekje waard.

Geestverschijning
De naam Luttelgeest staat voor ‘kleine geest’, waarmee verwezen wordt naar de dochter van de lokale Heer van Kuinre. Op 23 oktober 1406 verdronk zij bij de burcht, maar als kleine geest bleef ze zich – tot hun grote schrik – vertonen aan de bewoners.

Kanonnen
We bereiken Blokzijl, een sfeervol stadje met een haven voor pleziervaart. Dat was vroeger wel anders, want Blokzijl was een belangrijke uitvalshaven voor de Staatse vloot tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Een oud kanon op de kade herinnert nog aan die tijd.

Gevarieerd
Het Voorsterbos komt in zicht. Een van de oudste bossen in Flevoland, aangeplant in 1944. Destijds hadden de bosbouwers geen ervaring met de voormalige Zuiderzeebodem en dus besloten ze om allerlei verschillende soorten bomen te planten. Het resultaat is een prachtig gevarieerd bos. Na het hoofdgerecht trappen we via Marknesse terug naar Emmeloord.

Route
De route begint met koffie en wat lekkers bij restaurant Voorhuys in Emmeloord. Daarna volgt een voorgerecht bij de Wipkip Kuinre in Luttelgeest en een soepje bij Sluiszicht in Blokzijl. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij Partycentrum 'De Voorst' in Kraggenburg. Bij restaurant Chillers in Emmeloord wacht u ten slotte het dessert.

Praktische informatie

Tocht/Route
Afstand 55
Route kenmerken Themaroute,Van A naar A
Regio
Flevoland Noordoostpolder