Markt in Emmeloord

Iedere donderdag is er een gezellige markt op het Kettingplein en het parkeerterrein tegenover de Jumbo in Emmeloord.

De markt is er van 08.30 tot 14.30 uur op het Kettingplein en van 08.30 tot 12.30 uur op het parkeerterrein tegenover de Jumbo.

De markt is omgetoverd tot één groot ‘versplein’ afgewisseld met leuke non-food producten.
Er is een ruime keus in groente, fruit, verse vis, kaas, kip, vlees en allerlei artikelen die hiermee te maken hebben. Vanaf 08.30 uur kunt u zich vergapen aan de prachtige waren die door de kooplieden worden uitgestald. Groente, fruit en bloemen vers van de veiling en de vis vers van de visafslag. Geen voorverpakte waar, maar alles los en te krijgen in de hoeveelheid die ú wenst. Lekker proeven met een geintje in een goede sfeer!

Op het Kettingplein en het parkeerterrein tegenover de Jumbo staan ook kramen met non-food producten, zoals mode, beenmode, telefoon accessoires, fournituren en kleinvak, schoenen, enz.

Er staan nu ± 25 kramen op de Markt van Emmeloord.

Sinds September 1948 is de markt van Emmeloord actief. Begonnen naast de wekelijkse donderdag aardappel-beurs, werd een goederenmarkt toegestaan als wijze van proef. In juli 1949 is deze proef omgezet naar een wekelijkse markt met een Marktverordening en marktmeester die ervoor moest zorgen dat alles ordelijk verloopt en gelden int voor het toenmalige polderbestuur, later overgegaan in de gemeente Noordoostpolder.

Lange Nering Model.NdtrcItem.HouseNumber
8302 EZ, Emmeloord