Schat aan verhalendag: Schat-Speur-Route


Met een schatkaart ga je speuren op het Noordpunt van Schokland. Onderweg zie, doe en beleef je spannende en bijzondere verhalen. Je verzamelt woorden en letters tijdens je speurtocht (3,5 kilometer) over het eiland. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan het Museumweekend!

Op zondag 14 april is er een speciale Schat-Speur-Route over Noordpunt Schokland.

In de bodem van Werelderfgoed Schokland ligt een groot aantal schatten verborgen. Resten van huizen, boten, vliegtuigen en nog veel meer. Deze schatten vertellen het verhaal over de vroegere bewoners van Schokland. Op deze "Een Schat aan verhalen"-dag kun jij daarom speuren naar de verhalen achter deze schatten en zo ga jij Nederlands eerste Werelderfgoed echt beleven.

Struin over het eiland, luister en beleef vertellingen van Schokker-verhalen. Zet jouw speuractiviteiten op social media met #SchoklandUNESCO en win een Schokland-Schat!

"Een schat aan verhalen" is een gezellige, actieve en leerzame dag voor het hele gezin. Deze dag is met name gericht op kinderen van de basisschoolleeftijd. Van dat struinen krijg je dorst en trek, daarom kun je bij bijna alle locaties terecht om jouw dorst te lessen of jouw maag te vullen. Trek stevige schoenen of laarzen aan en kom speuren.

Meer informatie:
De "Schat aan verhalen"dag is op zondag 14 april. Je kan starten tussen 11.00 en 15.00 uur bij alle locaties, de activiteiten duren tot 16.00 uur.

De route is ongeveer 3,5 km lang en loopt over het Noordpunt. Onderweg en bij alle locaties kan je iets zien, doen of beluisteren en op veel plekken is iets te eten en drinken te koop.

Met de speurkaart verzamel je letters/woorden en kun je kijken en luisteren naar de verhalen van de vertellers onderweg. De schatkaart is voor 3 euro per persoon te koop bij één van de volgende startpunten (die op 14 april zijn gemarkeerd met de Schokland-vlag):

* Bezoekerscentrum De Gesteentetuin, Keileemweg 1, Schokland (goed startpunt en P-mogelijkheden.)

* Antoniushoeve, Oud-Emmeloorderweg 21, Schokland (beperkte P-mogelijkheden.)

* Hof van Schokland, Oud-Emmeloorderweg 24, Schokland (beperkte P-mogelijkheden.)

* Misthoornhuisje, Vluchthavenpad, Schokland (hier kan je niet parkeren)

Praktische informatie

Zondag 14 april 2019 Vanaf 11:00 tot en met 16:00

* Je kunt starten tussen 11:00 en 15:00 uur op 1 van de vier locaties.

Keileemweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8319 AC, Schokland