Tuinenroute (31 km)

Noordoostpolder heeft veel mooie tuinen, variërend van een Engelse tuin, een stekkentuin tot een bamboekwekerij met showtuin. Deze speciale tuinenroute voert u langs zes van deze tuinen.

Deze route is uiteraard voor de echte tuinliefhebber! Volop genieten van duizenden voorjaarsbollen, honderden Helleborussen en vele andere bloeiende vaste planten, bomen en heesters. De tuinen zijn op zijn mooist in de periode april t/m september. (Let op: sommige tuinen zijn alleen op afspraak geopend! Soms wordt een entreebijdrage gevraagd.


Knooppunten: 7 - 76 - 57 - 8 - 42 - 91 - 84 - 96 - 7

Van het vroege voorjaar tot in september bent u welkom om te genieten van de honderden helleborussen, tienduizenden bloembollen, bijzondere - vaak onbekende - vaste planten, heesters en bomen: voor elke tuinliefhebber valt hier veel te ontdekken. Achter strak geschoren hagen wordt u verrast door stijlvolle vijvers, schaduwtuinen, kleurrijke borders, gezellige zitjes, pergola's en prielen. Laat u inspireren door deze harmonieuze tuinen met een ongekende weelde aan ontelbare stokrozen, hortensia's, rozen, clematissen, vaste planten en siergrassen. 

De Stekkentuin, Noordermiddenweg 13, Espel, 0527-271327
De Tuinen van Lipkje Schat, Polenweg 9, Bant, 0527-261590
De Pegasushof, Klutenweg 5, Bant, 0527-261475
De Goldhoorngardens, Klutenweg 13, Bant, 0527-261525

Bij de VVV informatie-punten is een gratis toeristische recreatiekaart te verkrijgen met daarop alle fietsknooppunten van Noordoostpolder en omstreken.

Praktische informatie

Tocht/Route
Afstand 31
Route kenmerken Fietsknooppuntenroute,Van A naar A
Regio
Flevoland Noordoostpolder

* De tuinen zijn geopend op afspraak behalve tijdens open dagen in maart t/m oktober en open weekenden in maart-juni-juli-augustus. Dag-arrangementen: op afspraak. Tijdens de tulpenroute: dagelijks geopend. Voor exacte openingstijden, kijk op de websites van de tuinen. (per tuin verschillend)