Tulpenfestival 2019

Let op; De tulpenvelden zijn bijna allemaal 'gekopt'. Er staan her en der nog tulpenvelden in bloei maar dat zal niet lang meer duren. De route blijft nog bewegwijzerd tot 5 mei maar hou er rekening mee als u komt dat er niet veel tulpenvelden meer te zien zijn.

Vanaf half april begin mei staat Noordoostpolder weer in het teken van het Tulpenfestival. De Tulpenroute in Noordoostpolder is de langste aaneengesloten route van Nederland. Het grootste deel van de in Nederland geteelde bloembollen worden hier gekweekt.

Het Tulpenfestival in 2019 is van 19 april t/m 5 mei. In deze periode worden er naast de wandel-, fiets- en autoroutes langs de tulpenvelden vele activiteiten georganiseerd en zijn er diverse bedrijven te bezoeken.

Vanaf het Tulpenbelevingsveld zijn er helikoptervluchten over het het tulpenschilderij. Ook is er een uitkijktoren vanaf waar het schilderij goed te bekijken en te fotograferen is.

De tijd waarop de tulpen exact bloeien is afhankelijk van het weer, houdt u voor een update de website in de gaten.

Er zijn vroege en late tulpensoorten en daardoor staan er vanaf half april langs de route steeds velden in bloei. 

Tijdens het Tulpenfestival zijn er speciale fietsroutes, wandeltochten en koetsentochten langs de bollenvelden uitgezet. De autoroute komt ook langs het Tulpenbelevingsveld en het tulpeninformatiecentrum. Tevens zijn er prachtige open tuinen. Profytodsd is hoofdsponsor van het Tulpenfestival.

Praktische informatie

Doelgroep
groepen Ja
gezinnen Ja
volwassenen Ja
senioren Ja

Creilerpad Model.NdtrcItem.HouseNumber
8312 PS, Creil