van Terp tot Eilandroute (48 km)

Deze route voert door één van de oudste gebieden van Flevoland; het voormalige eiland Schokland.
De aantrekkelijke omgeving tijdens deze route, nodigt u uit voor een gevarieerde tocht over de dijk en langs het water met uitzicht op het oude land, over de terp Oud-Kraggenburg en langs de uitgestrekte akkers of tussen de hooglanders door naar UNESCO Werelderfgoed Schokland. Omdat dit eiland vroeger kaal, zompig en onbegaanbaar was, verhuisden alle Schokkers naar het vaste land. Wat overbleef was een onbewoond eiland. Maar na de drooglegging van de Zuiderzee was Schokland opeens geen eiland meer. Nu kun je er heerlijk fietsen! Alleen de lange rij bomen verraadt nog de grens van het voormalige eiland.

De fietsroute start en eindigt in Kraggenburg. Onderweg kunt u heerlijk een hapje eten of afkoelen in het heerlijke zwemwater bij Netl de Wildste tuin.

Tip: In het voorjaar (medio april tot medio mei) is het extra genieten van de tulpenvelden én van de fruitbloesems. (Zie voor meer informatie http://www.stepnop.nl/Tulpenfestival)

Knooppunten: 3-14-38-5-54-22-85-47-61-21-87-20-70-81-95-64-3

Bij de VVV informatie-punten is een gratis toeristische recreatiekaart te verkrijgen met daarop alle fietsknooppunten van Noordoostpolder en omstreken.

Praktische informatie

Tocht/Route
Afstand 48
Route kenmerken Fietsknooppuntenroute,Van A naar A
Regio
Flevoland Noordoostpolder