Windinformatiecentrum 11 Beaufort

Bij Renne vindt u alles onder één dak: streekwinkel Renne Streekproducten, waar u streekproducten kunt kopen die vrijwel allemaal afkomstig zijn van eigen boerderij of collega-boerderijen. Windinformatiecentrum 11 Beaufort, waar u de energie van het grootste windpark van Nederland kunt beleven. En De Kluishof, de perfecte locatie voor iedere feestelijke gelegenheid, dagtocht, workshop of vergadering.

11 Beaufort
Beleef de kracht van windturbines bij 11 Beaufort. Dé plek om op interactieve wijze meer te weten te komen over windturbines en duurzame energie in het algemeen. Kom te weten hoe een windturbine werkt, wat het nut ervan is en hoeveel geluid een windturbine maakt. Maar ook het belang van groene, duurzame energie en nog veel meer interessante wetenswaardigheden, ontdek je bij 11 Beaufort.

Wind Experience
Windturbines van dichtbij ervaren?
Met een rondleiding en op een interactieve manier kom je alles te weten over windenergie, duurzame energie en Windpark Noordoostpolder.

Krachtpatsers
Ben jij een krachtpatser en bestand tegen windkracht 6? Word samen met je vriendjes, vriendinnetjes of klasgenootjes expert in windenergie. In het experience center beleef je op een interactieve manier hoe een windturbine werkt, hoe de wind voelt of hoe je zelf energie kunt opwekken.

De entree is drie euro per persoon. Voor kinderen geldt een speciaal tarief van één euro.

Windpark Noordoostpolder
Het windpark is een voorbeeldproject van duurzame energiewinning in Nederland. Met 86 windmolens langs de dijken van het IJsselmeer in de Noordoostpolder kan het park jaarlijks circa 1,4 miljard kWh schone, duurzame elektriciteit opwekken. Genoeg om ruim 400.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien. Daarmee levert Windpark Noordoostpolder een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse doelstellingen voor de productie van duurzame energie in 2020.

Het windpark levert meer op dan schone energie. Het zorgt voor extra werkgelegenheid in de regio en biedt participatiemogelijkheden voor inwoners van Noordoostpolder, Urk en voormalig Lemsterland. Zo kunnen veel mensen profiteren van het windpark.

Let op als u via de navigatie komt dan Urk in toetsen i.p.v. Nagele, anders komt u op Domineesweg 1 terecht.