Dit kunstobject De 'Buitengewone Stoel' is ontworpen en gemaakt door Mark Prins, een geboren en getogen inwoner van Noordoostpolder.

De ‘Buitengewone Stoel’ vertelt het verhaal van Noordoostpolder. De 4 losse panelen vormen samen één geheel. Daarmee symboliseert de stoel de polderpioniers die vanuit diverse windstreken in Nederland kwamen en hier een nieuwe samenleving bouwden. Samen met elkaar werken aan een plek voor elkaar. Ook nodigt de ‘Buitengewone Stoel’ iedereen uit tot vieren, het vertellen van oude en nieuwe verhalen, en zo voor verdere verbinding te zorgen naar de toekomst.

Bij de viering van Buitengewoon Noordoostpolder 75 Droog én 100 jaar De Stijl, lijkt de stoel van eigen zeebodem, na jaren 'polderen' zijn plek gevonden te hebben.

De 'Buitengewone Stoel' is gedurende het jubileumjaar op vele plaatsen in verschillende periodes te vinden in Noordoostpolder.

Maak een foto of een filmpje vanuit de 'Buitengewone Stoel'. Plaats deze op social media met #buitengewonestoel. Aan het eind van het jubileumjaar wordt de stoel verloot onder de inzendingen.

 

 

Filmpjes vanuit de #buitengewonestoel