Wandelen & Fietsen op de bodem van de zee

In Noordoostpolder wandelt en fietst u op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Noordoostpolder is in 1942 drooggelegd. De polder ligt dus onder N.A.P. Als u op de dijk fietst, kunt u het hoogteverschil van water en land heel goed zien. In het polderlandschap wisselen weilanden, water en bos elkaar af. Stap op de fiets en neem vooral de Toeristische kaart mee. Hierop staan alle fietsknooppunten en diverse routes.

Van bovenaf gezien is Noordoostpolder tijdens de tulpentijd (vanaf half april tot begin mei) één groot kleurrijk palet. Percelen bloeiende tulpen, frisgroene akkers en boomgaarden wisselen elkaar af. Prachtig om doorheen te fietsen, te wandelen of langs te rijden. 

Het UNESCO Werelderfgoed Schokland dat sinds de inpoldering als een eiland op het droge ligt is zeker een bezoek waard. Schokland kreeg in 1995 als eerste in Nederland de status Werelderfgoed. Een bijzonder gebied waar u als fietser een rondje Schokland kunt doen.

Ook Rijksmonument Het Waterloopbos is een absolute aanrader. In dit bijzondere bos vindt je een unieke combinatie van natuur en industrieel erfgoed. Hier heeft het Waterloopkundig Laboratorium met schaalmodellen onderzoek gedaan voor grote waterwerken. Je loopt hier vanaf het nieuwe kunstwerk ‘Deltawerk//’ naar de haven van Rotterdam, Lagos, Istanbul of Bangkok. 

Fietsroutes

Wandelroutes