Fietsen tussen de tulpen op de bodem van de zee

In Noordoostpolder fietst u op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Noordoostpolder is in 1942 drooggelegd. De polder ligt dus onder N.A.P. Als u op de dijk fietst, kunt u het hoogteverschil van water en land heel goed zien. In het polderlandschap wisselen weilanden, water en bos elkaar af.

Van bovenaf gezien is Noordoostpolder tijdens de tulpentijd één groot kleurrijk palet. Percelen bloeiende tulpen, frisgroene akkers en boomgaarden wisselen elkaar af. Prachtig om doorheen te fietsen, te wandelen of langs te rijden. 

Naast alle tulpenpracht is het UNESCO Werelderfgoed Schokland dat sinds de inpoldering als een eiland op het droge ligt, een bezoek waard. Schokland kreeg in 1995 als eerste in Nederland de status Werelderfgoed. Een bijzonder gebied waar u als fietser een rondje Schokland kunt doen.

Ook Rijksmonument Het Waterloopbos is een absolute aanrader. In dit bijzondere bos vindt je een unieke combinatie van natuur en industrieel erfgoed. Hier heeft het Waterloopkundig Laboratorium met schaalmodellen onderzoek gedaan voor grote waterwerken. Je loopt hier vanaf het nieuwe kunstwerk ‘Deltawerk//’ naar de haven van Rotterdam, Lagos, Istanbul of Bangkok. Download  de diverse Tulpen Routes:

Tijdens een fietstocht door Noordoostpolder zijn er onderweg leuke boerderijwinkels en kraampjes te vinden.

Stap hier eens af en maak kennis met de streekproducten die Noordoostpolder rijk is. De vruchtbare bodem hier levert volop. Tulpen, appels, peren, kersen, aardappelen, uien, zelfs eigen gemaakte jam en nog veel meer. Ontdek het zelf tijdens één van de vele fietstochten.

Een toeristische kaart van Noordoostpolder met daarop de fietsknooppunten is te verkrijgen bij de digitale VVV-informatiepunten. Voor het Noordoostpolder magazine boordevol toeristische informatie en voor de Fietskaart Flevoland kunt u ook terecht bij deze VVV-informatiepunten.

Overzicht van
oplaadpunten voor elektrische fiets.


Fietsroutes