Natuur Noordoostpolder

Naast de strakke polderwegen en vlakke landerijen herbergt Noordoostpolder ook buitengewone, groene recreatiegebieden . Doordat de bossen op de zoute Zuiderzee werden aangeplant, zijn er nog steeds schelpenresten tussen de bomen te vinden. 

Voorsterbos

Het Waterloopbos bij Marknesse behoort tot de rijksmonumenten van ons land. Dit unieke bos wordt gezien als een icoon in de wederopbouw. Een unieke combinatie van natuur en techniek. Verborgen in het groen liggen de schaalmodellen van grote waterwerken. Het bezoekerscentrum is het ideale startpunt voor een bezoekje aan dit waterrijke bos. Het Waterloopbos is onderdeel van het Voorsterbos van Natuurmonumenten. Een gevarieerd natuurgebied bij Kraggenburg.

Kuinderbos 

Het grootste aaneengesloten bos van Noordoostpolder is met 1100 hectare het Kuinderbos. Gelegen aan de rand van de provincie Flevoland, grenst het aan Overijssel en Friesland. In het Burchtbos, het gedeelte van het bos nabij Kuinre, heeft men na de drooglegging de resten van een kasteel aangetroffen. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om de oudste Kuinderburcht. Deze burcht werd bewoond door de Heren van Kuinre.

Wellerwaard

Wellerwaard is het jongste recreatie- en natuurgebied in Noordoostpolder. Het is groot, ruim van opzet en het is er voor iedereen die wil genieten van de natuur, die houdt van zwemmen, wil spelen op het strand, graag wandelt of wil uitwaaien met de hond. Te vinden In het midden van Noordoostpolder, nabij Emmeloord.

In het bos bij Emmeloord is een kinderboerderij. In Noordoostpolder zijn volop wandel- en fietspaden.

Bijzondere poldertuinen en leuke uitstapjes in de natuur