Landelijke appelplukdag in Noordoostpolder

donderdag 14 september 2017

Op zaterdag 16 september is de Landelijke Appelplukdag bij diverse fruitbedrijven in Noordoostpolder van 10:00 tot 16:00. Tijdens deze appelplukdag kan het hele gezin, jong en oud zijn eigen fruit plukken. De toegang is gratis.Verhage Fruit
Bij Verhage Fruit is er naast de Landelijke Appelplukdag op zaterdag 16 september nóg een appelplukdag en wel op 23 september. 
Verhage Fruit laat zien met hoeveel zorg en vakkundigheid er fruit geteeld wordt. Er zijn naast de zelfpluk ook extra activiteiten op het fruitteeltbedrijf zoals demonstraties, proeverijen, wandeling door de boomgaard en leuke dingen voor kinderen. Vooral voor gezinnen met jonge kinderen is deze oogstdag een pure belevenis en tegelijk een educatief dagje uit.
Op 16 september is er naast de Appelplukdag en gezellige boerenmarkt.

Fruitbedrijf Vink
Bij Fruitbedrijf Vink kunt u een dagje ontspannen in en rond de zelfpluktuin. Pluk uw eigen appels en peren, maak een rondrit met de pluktrein of met paard en wagen.
Slinger zelf de honing uit de raat en kijk hoe de bijen aan het werk zijn. Proef hoe verschillende appels en peren smaken.
Struin langs een aantal marktkramen van ondernemers uit de buurt. Leef je uit op het springkussen.
Kortom: een dag om helemaal te ontspannen en vervolgens met zelf geplukt fruit naar huis te gaan!
Naast de Landelijke Appelplukdag zijn er nog meer dagen dat je zelf fruit kunt plukken bij Fruitbedrijf Vink.

Fruitbedrijf Hoekstra
Bij Fruitbedrijf Hoekstra kunt u deze dag zelf de volgende appels plukken: Elstar, Goudrenetten, Jonagold en de WELLANT plukken (afhankelijk van rijpheid).

U wordt met de pluktrein naar de boomgaard gebracht, waar u onder genot van een glaasje appelsap uitleg krijgt hoe U de appels het beste kunt plukken en bewaren. Hierna kunt u zelf aan de slag. U kunt de mooiste, grootste en lekkerste appels zelf uitzoeken en plukken. Als u uitgeplukt bent brengt de pluktrein u weer terug naar het bedrijf en kunt U de geplukte kilo’s afrekenen op het erf.

Op het erf staat imker Piet die U alles over zijn bijen en honing kan vertellen. Ook kunt U onder genot van een kop koffie met verse appeltaart even nagenieten van het plukken, terwijl de kinderen gratis geschminkt kunnen worden of gaan knutselen.