BLIJVEND KUNSTWERK TIJDENS WILDEBURG FESTIVAL IN NETL DE WILDSTE TUIN ONTHULT Draaiend zonder zee, turend in het zand

donderdag 20 juli 2017

Afgelopen weekend is tijdens het muziekfestival Wildeburg in recreatiegebied Netl De Wildste Tuin een blijvend kunstwerk onthult. Op het strand is een gigantische schelp van ruim 9 meter hoog verrezen, genaamd de Tuureluur. Het project is een samenwerking van het festival Wildeburg, Netl de Wildste Tuin en kunstenaarscollectief ATM Model Art uit Amersfoort.

Fotograaf: Ruben May 

“We zijn heel blij met dit blijvende kunstwerk. Het is een prachtig herkenningspunt en het past qua sfeer ontzettend bij het park.”

Nienke Feddes, Netl de Wildste Tuin

“De Tuureluur is een schelp en uitkijktoren die bezoekers de mogelijkheid biedt om over het terrein te kijken. In de schelp staan de bezoekers weer boven het oude zeeniveau van de oude Zuiderzee.” Thijs Trompert, ATM Model Art

- Tuureluur -
Verdwaald op avond uur, draaiend zonder zee, turend in het zand. Het verlangen uitvergroot tot reusachtig miniatuur. Een baken in het wild, Tuureluur.

De tweede editie van Wildeburg vond plaats van 14 tot en met 16 juli en was volledig uitverkocht. Kleinschaligheid staat centraal in Wildeburg; geen grote festivalweides en -stages, maar een pittoresk festivaldorp met intieme podia.