Maak kans op een #buitengewonestoel

dinsdag 23 mei 2017

De #buitengewone stoel is gedurende het jubileumjaar op vele plaatsen in verschillende periodes te vinden in Noordoostpolder.

Plaats een foto of filmpje vanuit de #buitengewonestoel op social media en maak kans op deze stoel! 

 

Tijdens Uit-jeTent Festival is er op elk festivalterrein een #buitengewonestoel te vinden. 

De 4 festivalterreinen:
Festival Food bij natuurgebied Wellerwaard
Festival Cultureel bij UNESCO Werelderfgoed Schokland
Festival Buitengewoon Creatief in het dorp Kraggenburg
Festival Natuur Actief in het Kuinderbos.

Maak een foto of een filmpje vanuit de #buitengewonestoel. Plaats deze op social media met #buitengewonestoel. Aan het eind van het jubileumjaar wordt de stoel verloot onder de inzendingen. 

 

Dit kunstobject 'De Buitengewone Stoel' is ontworpen en gemaakt door Mark Prins, een geboren en getogen inwoner van Noordoostpolder.

Deze 'stoel' vertelt het verhaal van Noordoostpolder. De 4 losse panelen vormen samen één geheel. Daarmee symboliseert de stoel de polderpioniers die vanuit diverse windstreken in Nederland kwamen en hier een nieuwe samenleving bouwden. Samen met elkaar werken aan een plek voor elkaar. Ook nodigt 'de stoel' iedereen uit tot vieren, het vertellen van oude en nieuwe verhalen, en zo voor verdere verbinding te zorgen naar de toekomst.

Bij de viering van Buitengewoon Noordoostpolder 75 jaar Droog én 100 jaar de Stijl, lijkt de stoel van eigen zeebodem, na jaren 'polderen' zijn plek gevonden te hebben.