Kerstboom Tweede Kamer komt uit het Kuinderbos

donderdag 29 november 2018

Het Kuinderbos is ook dit jaar weer hofleverancier voor de kerstboom in de 2e kamer. Deze zal 5 december gezaagd worden en 7 december in de 2e kamer geplaatst worden.

Het Kuinderbos is ook dit jaar weer hofleverancier voor de kerstboom in de 2e kamer. Deze zal 5 december gezaagd worden en 7 december in de 2e kamer geplaatst worden. Boswachter Harco Bergman heeft de mooiste fijnspar met een lengte van 9 meter uitgezocht voor het hart van de Nederlandse regering.

‘De boom is vrij opgegroeid met volle groene takken. Echt een hele mooie’, zegt Bergman over het cadeautje van Staasbosbeheer aan de Tweede Kamer. De boom wordt vrijdag 7 december opgehaald. De grote fijnspar heeft geen last gehad van de droge zomer, vertelt Bergman. ‘De grote bomen hebben voldoende wortels. Voor de kleine kerstbomen is dat niet het geval, die hebben het zwaar gehad. Het hing ook af van het grondwaterpeil dat op plaatsen nogal verschilt in het bos. Het afgelopen jaar zijn er 300 door de droogte doodgegaan. Die bomen hebben we overigens al vervangen.’

Artikel: De Noordoostpolder
Foto: © Staatsbosbeheer / Jenny van Leeuwen