Vrijwilligers Museum Nagele ontvangen op 8 maart Lelyprijs 2018

maandag 5 maart 2018

Op 8 maart om 16.30 uur vindt in Museum Nagele de uitreiking plaats van de Lelyprijs 2018. De ruim zeventig vrijwilligers van Museum Nagele krijgen de prijs vanwege hun inzet waarmee zij het unieke karakter van hun dorp op architectonisch en cultureel gebied op de kaart weten te zetten. Zij zijn het cement van de organisatie van Museum Nagele en creëren een grote verbondenheid onder de inwoners van Nagele.

Het jaar 2018 is een feestelijke periode voor de vrijwilligers. Niet alleen omdat Museum Nagele dan twintig jaar bestaat, maar zeker ook omdat de ruim zeventig vrijwilligers samen zijn uitgeroepen tot winnaars van de Lelyprijs.

De Lelyprijs wordt sinds 1996 ieder jaar uitgereikt aan een organisatie, persoon of initiatiefgroep uit steeds een andere Flevolandse gemeente. Dit jaar ging de prijs naar een kandidaat uit de Noordoostpolder, die zich provinciaal of binnen de gemeente heeft onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur of natuur.
De Lelyprijs bestaat uit een bedrag van 2500 euro te besteden aan cultuur of natuur. Verder krijgt de winnaar een kunstwerk van Siemen Bolhuis.

De vrijwilligers ontvangen de prijs uit handen van de heer Leen Verbeek, Commissaris van de Koning en tevens voorzitter van de Flevolandse afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Zie voor meer informatie www.museumnagele.nl