Feest in het Waterloopbos

donderdag 20 september 2018

Op 27 september 2018 wordt het nieuwe kunstwerk Deltawerk// in het Waterloopbos officieel geopend. Na de opening volgen er diverse feestelijke activiteiten waarbij natuur, cultuur en techniek centraal staan. Er zijn activiteiten voor jong en oud.

Waterloopbos. LICHT aan!

In een verlicht Waterloopbos komen de waterwerken bij de duisternis van de avond weer tot leven en vertellen het bijzondere verhaal van het Waterloopbos. Waterloopbos. LICHT aan! is een eenmalig en uniek evenement in de avond van 27, 28 en 29 september. Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via de site van Natuurmonumenten.

Jong en oud

Op zaterdag en zondag organiseert Natuurmonumenten diverse activiteiten. Kinderen kunnen waterbeestjes vangen met de boswachter, een moord oplossen met de natuurdetective en een mini documentaire over Flevoland bekijken. Voor volwassenen zijn excursies met oud-medewerkers van het Waterloopkundig Laboratorium en zijn oude (film) beelden te zien van de historie van het Waterloopbos en Deltawerk//.

Deltawerk//

Het nieuwe kunstwerk is vanzelfsprekend deze dagen ook te ervaren. Een imposante betonnen kolos dat van het voormalige waterloopkundige model de Deltagoot is gemaakt. Het ontwerp is van kunstenaars RAAAF | Atelier De Lyon.

Paviljoen Het ProefLab//

In het nieuwe Paviljoen Het ProefLab// kun je terecht voor koffie met taart, een lekkere lunch of een speciaal LICHT aan! menu. Meer informatie is te vinden op www.hetproeflab.nl.

 

Toegang tot het Waterloopbos en deelname aan de activiteiten zijn gratis. Kosten voor Waterloopbos. LICHT aan! bedragen € 3,00 per persoon