100-jarige Orchideeën Hoeve steeds populairder

dinsdag 15 januari 2019

Met 255.191 bezoekers heeft de Orchideeën Hoeve afgelopen jaar het record van 2017 opnieuw weten te verbreken. Het weer zat in 2018 totaal niet mee voor de overdekte attractie in Flevoland. Toch wist het tropische park de schaatspret en de hete zomer goed te doorstaan. 

Volgens mede-eigenaar Thomas Maarssen is het succes grotendeels te danken aan alle vernieuwingen van de afgelopen jaren. “In de afgelopen twee jaar hebben we maar liefst vier nieuwe uitbreidingen geopend. Bezoekers uit de regio weten ons steeds meer te vinden, maar we zien onze populariteit ook toenemen als (inter)nationale attractie.”

 

De opening van het Makirijk was voor veel gezinnen een reden om een jaarkaart aan te schaffen. In 2018 nam de abonnementenverkoop van de Orchideeën Hoeve met 9% toe. Daarnaast wist het overdekte park met het jaarlijks terugkerende decemberevenement ‘WinterDroom’ en de eerste editie van ‘Night of the Jungle’ veel bezoekers te verleiden tot een herhaalbezoek.

 

De Orchideeën Hoeve luidt 2019 feestelijk in met het jaarthema ‘De Top 100’. In september bestaat het familiebedrijf maar liefst 100 jaar. “Deze mijlpaal gaan we uiteraard groots vieren met medewerkers en bezoekers”, vertelt Thomas. Daarnaast zet de Orchideeën Hoeve de koers van vernieuwing door. “Onze dierencollectie zal dit jaar onder andere worden uitgebreid met een stokstaartjesverblijf”, licht de directie toe.