Veel nieuwe activiteiten tijdens het Profytodsd Tulpenfestival 2019

maandag 1 april 2019

Op vrijdag 19 april gaat het Profytodsd Tulpenfestival van start. Naast de vaste onderdelen van het Tulpenfestival zijn er ook een aantal hele leuke nieuwe activiteiten. Zo kun je dit jaar vanuit een luchtballon de tulpenvelden in de Noordoostpolder bewonderen en wordt er een wandelroute uitgezet die het gehele festival te bewandelen is.

Tupenballonvaart

De basis voor het festival, de Van Staveren autoroute, is dit jaar 99 km lang. Iets korter dan vorig jaar, maar wel weer met veel tulpenvelden langs de route. De fietsroute is dit jaar wat langer gemaakt, deze is 55 km en daardoor voor de echte fietsfanaten ook leuk om te rijden. Voor mensen die minder ver willen fietsen, kan hij ook gehalveerd worden. Ook is het weer mogelijk om deel te nemen aan de koetsentocht of de helikoptervlucht.

Er zijn net als ieder jaar weer twee Tulpenbelevingsweekenden op het Tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14 in Creil. Het eerste weekend valt in het Paasweekend, waardoor er drie dagen vol zitten met leuke activiteiten voor kinderen, lekker eten en drinken, struinen langs kraampjes en luisteren naar sfeervolle muziek. Voor de fotografen onder ons is er in dat weekend ook een Workshop Tulpenfotografie. In het tweede weekend kunnen mensen hun bakkunsten laten zien tijdens de Tulpentaart bakwedstrijd.

Traditiegetrouw kunnen bezoekers dit jaar wederom de Tulpenfototentoonstelling bezoeken in Party & Bowlinghouse De Ducdalf in Espel. Wordt er weer een tulpenfotowedstrijd georganiseerd in samenwerking met sponsor CameraNU.nl en eindigt het festival op 5 mei met de spannende Level One 11-dorpen Steptocht.

Kijk voor meer data en andere informatie over het Tulpenfestival op www.tulpenfestival.nl