Tulpen 2018

Vanaf half april is het weer zover: Noordoostpolder staat in bloei, het is weer tijd voor Tulpen!

14-05-2018 Update: Er zijn geen bloeiende tulpenvelden meer te zien in Noordoostpolder. In 2019 vanaf half april zullen de tulpen weer bloeien.

In die periode zijn de bloembollenvelden een lust voor het oog. Geel, rood, oranje, roze; in het voorjaar bloeien de velden uitbundig met prachtige tulpen. Het grootste deel van de in Nederland geteelde bloembollen worden in Noordoostpolder gekweekt.

Tijdens het jaarlijkse Tulpenfestival is er een speciale autoroute uitgezet langs de mooiste bloembollenvelden en polderdorpen.  De tulpenroute in Noordoostpolder is de langste aaneengesloten route van Europa.

Ook kun je wandelend of fietsend van de bollenvelden genieten. Tijdens je tour langs de velden kan het niet anders dan dat de vrolijkheid toeslaat. Langs de route vinden er tevens allerlei activiteiten plaats gericht op het thema tulpen. Scroll hiervoor verder naar beneden.

De tulpenroute van 2018 vindt u hieronder. Wanneer je op de kaart klikt, kun je de route als pdf downloaden en eventueel zelf uitprinten.

 

 

 

Activiteiten in de tulpentijd