Tulpen 2019

Let op; De tulpenvelden zijn bijna allemaal 'gekopt'. Er staan her en der nog tulpenvelden in bloei maar dat zal niet lang meer duren. De route blijft nog bewegwijzerd tot 5 mei maar hou er rekening mee als u komt dat er niet veel tulpenvelden meer te zien zijn.

Met ruim 2000 hectare bollenvelden is Noordoostpolder één van de grootste bloembollengebieden van Nederland. De vele kleurrijke tulpenvelden in het voorjaar zijn een lust voor het oog en spectaculair om te bezoeken. Het grootste deel van de in Nederland geteelde bloembollen worden in Noordoostpolder gekweekt.

Het hoogtepunt van het tulpenseizoen in Noordoostpolder is het Profytodsd Tulpenfestival dat plaatsvindt van half april tot begin mei. Tijdens het Tulpenfestival kun je diverse wandel-, fiets- en autoroutes volgen die je langs de tulpenvelden leiden. Ook zijn er heel veel leuke activiteiten te doen en kun je diverse bedrijven bezoeken die aan de tulpenroute liggen.

Per auto, fiets of te voet
Van bovenaf gezien is Noordoostpolder tijdens de tulpenbloei één groot kleurrijk palet. Percelen bloeiende tulpen, frisgroene akkers en boomgaarden wisselen elkaar af. Prachtig om doorheen te fietsen, te wandelen of langs te rijden
Of je nou graag met de auto op pad gaat, lekker wil fietsen of liever wandelt. Er zijn meerdere routes uitgezet om onze bloeiende tulpen te bewonderen. De autoroute komt ook langs het tulpeninformatiecentrum en het Tulpenbelevingsveld waar je heel veel leuke activiteiten kunt doen. En wil je even pauzeren? Stop dan bij één van de restaurantjes onderweg voor een hapje of drankje. 

Staan de tulpen al in bloei?
Tulpen zijn erg fotogeniek. Maar we kunnen niet garanderen dat ze allemaal  op exact hetzelfde moment in bloei staan. Dit is afhankelijk van het weer, dus houd hier rekening mee. Houd onze website en social media in de gaten voor het laatste nieuws.

Update 16 april: De tulpenroute is bewegwijzerd, de tulpen staan in bloei. Het tulpenbelevingsveld is geopend, de helikopter vliegt in de weekenden, het tulpeninformatiecentrum is geopend en de Tulpenpluktuin is ook geopend. U bent van harte welkom!

Update 23 april: Vanwege het warme weer zullen er naar verwachting deze week al heel veel tulpenvelden gekopt gaan worden. De tulpen zullen daarom waarschijnlijk niet tot het eind van het festival te bezichtigen zijn.

 

Leuke Tulpenactiviteiten:

Met een hele lijst aan activiteiten is er voor iedereen wel iets leuks te doen. Bezoek bijvoorbeeld het tulpenbelevingsveld met zo’n 500 soorten tulpen, wandel en picknick tussen de tulpen, of maak je eigen tulpenschilderij of selfie in één van de selfievelden. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Want wat dacht je van een helikoptervlucht boven de tulpen?