Wat leuk dat je ons komt bezoeken!

Geniet van prachtige natuur, maak mooie fietstochten en maak kennis met tal van streekproducten in deze boeiende regio.

Noordoostpolder, ontgonnen uit de klei, drooggelegd in 1942. Tijdens de oorlog een ideale schuilplaats voor mensen. Toen werd de N.O.Polder ook wel het Nederlands Onderduikers Paradijs genoemd. De eilanden Schokland en Urk kwamen binnen de dijken van de nieuwe polder en werden daarmee ingepolderd. De polder ligt onder N.A.P. en het laagste punt ligt zes meter onder de zeespiegel. Noordoostpolder is het noordelijkste deel van Flevoland.

In de 75 jaar dat dit gebied nu bestaat is er buitengewoon veel moois ontstaan. Naast de kenmerkende strakke wegen en rechte waterlijnen van “het nieuwe land” zijn er aan de rand van het “oude land” bijzondere bossen ontstaan. Het Kuinderbos, een groene oase waarvan uit u, via het fietsknooppuntennetwerk, ook de rest van het gebied kunt ontdekken. Onderweg komt u langs galerieën, kunstateliers, vele fruitbedrijven en zelfs een wijngaard.

Rondom Kraggenburg leidt Route 8317 u langs toeristische ondernemers in en om het Voorsterbos, maar ook door het Waterloopbos. Dit bos toont een bijzondere combinatie van de waterwerken van het voormalig Waterlaboratorium.

Het toeristische- en recreatieve aanbod is terug te vinden op deze site. Tevens is er het magazine “Welkom in Noordoostpolder” dat als wegwijzer kan dienen voor uw bezoek aan buitengewoon Noordoostpolder. De stadsplattegrond van Emmeloord kunt u hier downloaden.

 

Weetjes over Noordoostpolder

Noordoostpolder is een polder, gemeente en landstreek in Flevoland met een oppervlakte van 59.620 ha en telt ruim 46.600 inwoners.

 

Emmeloord fungeert als centrumplaats, omringd, op fietsafstand, door de dorpen: Bant, Creil, Ens, Espel, Kraggenburg, Luttelgeest, Marknesse, Nagele, Rutten, Tollebeek en het werelderfgoed Schokland.

Filmimpressie Noordoostpolder